Începând cu luna iulie, când va fi lansată versiunea cu numărul 68, Google Chrome îşi va avertiza utilizatorii cu privire la riscurile pe care le presupune vizitarea site-urilor care nu folosesc protocolul HTTPS.

Site-urile vizate sunt cele care încă folosesc vechiul HTTP, protocol care nu criptează datele înainte ca acestea să fie transferate, cauză din care informaţiile pot cădea mult mai uşor victimă hackerilor.

Importanţa criptării transferurilor de date variază în funcţie de informaţiile vizate. Dacă la un site de ştiri lipsa protocolului HTTPS nu este cel mai grav aspect, în cazul magazinelor online sau a procesatorilor de plăţi HTTPS-ul este o condiţie esenţială.

Avertizarea utilizatorilor se va realiza printr-o notificare afişată direct în bara de adrese, astfel încât utilizatorii să ia la cunoştinţă faptul că transferul datelor nu este criptat încă din momentul încărcării paginii.

Din fericire, toate proiectele realizate de Digitalgoal.ro, beneficiaza de protocol HTTPS. Luati legatura cu noi pentru o oferta de pret.